Valtuustoaloite joukkoliikenneyhteydestä Kintulammin luonnonsuojelualueelle

Valtuustoaloite joukkoliikenneyhteydestä Kintulammin luonnonsuojelualueelle

Teisko-Aitolahdessa sijaitseva, vastikään perustettu Kintulammin luonnonsuojelualue on mainio retkikohde. Se on kuitenkin haastavasti saavutettava: lähimmältä bussipysäkiltä on reitistä riippuen noin kolme tai 1,6 kilometriä matkaa luonnonsuojelualueelle ja matka kulkee pääosin vilkasliikenteistä Pulesjärventietä, jota ei suositella käveltäväksi etenkään lasten tai isojen ryhmien kanssa.

Tilanne paitsi heikentää autottomien perheiden ja muiden kävijöiden mahdollisuutta päästä nauttimaan luonnonsuojelualueesta, se myös lisää autoilua. On erikoista, että kohtalaisen matkan päässä Tampereen keskustasta sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle pääsemiseksi on lähes välttämätöntä kulkea yksityisautolla.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunki ryhtyy selvittämään mahdollisuuksia järjestää Kintulammille kunnollinen joukkoliikenneyhteys. Ei liene välttämätöntä, että vuoroja on tiheästi tai aivan ympäri vuoden, mutta tamperelaisille ja Tampereella vieraileville on hyvä mahdollistaa jollain keinolla pääsy alueelle joukkoliikenteellä.

Tampereella

26.11.2018

Noora Tapio

Lisäkseni 27 muuta allekirjoittajaa

Aloitetta ei ole vielä käsitelty lautakunnassa, kaupunginhallituksessa tai -valtuustossa.