Valtuustoaloite joukkoliikenneyhteydestä Kintulammin luonnonsuojelualueelle

Valtuustoaloite joukkoliikenneyhteydestä Kintulammin luonnonsuojelualueelle

Teisko-Aitolahdessa sijaitseva, vastikään perustettu Kintulammin luonnonsuojelualue on mainio retkikohde. Se on kuitenkin haastavasti saavutettava: lähimmältä bussipysäkiltä on reitistä riippuen noin kolme tai 1,6 kilometriä matkaa luonnonsuojelualueelle ja matka kulkee pääosin vilkasliikenteistä Pulesjärventietä, jota ei suositella käveltäväksi etenkään lasten tai isojen ryhmien kanssa.

Tilanne paitsi heikentää autottomien perheiden ja muiden kävijöiden mahdollisuutta päästä nauttimaan luonnonsuojelualueesta, se myös lisää autoilua. On erikoista, että kohtalaisen matkan päässä Tampereen keskustasta sijaitsevalle luonnonsuojelualueelle pääsemiseksi on lähes välttämätöntä kulkea yksityisautolla.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunki ryhtyy selvittämään mahdollisuuksia järjestää Kintulammille kunnollinen joukkoliikenneyhteys. Ei liene välttämätöntä, että vuoroja on tiheästi tai aivan ympäri vuoden, mutta tamperelaisille ja Tampereella vieraileville on hyvä mahdollistaa jollain keinolla pääsy alueelle joukkoliikenteellä.

Tampereella

26.11.2018

Noora Tapio

Lisäkseni 27 muuta allekirjoittajaa

Aloitetta käsiteltiin kaupunginhallituksessa 5.8.2019. Aloitevastauksen valmistelun jälkeen oli aloitettu pilottikokeilu maksuttomasta joukkoliikenneyhteydestä Kintulammille, joten aloitevastaus, jota kaupunginhallitus käsitteli, oli sisällöltään vanhentunut. Tämän myötä kaupunginhallitus päätti palauttaa aloitevastauksen valmisteluun.

Aloitetta käsiteltiin kaupunginvaltuustossa 16.11.2020. Aloitevastauksen perusteella alueen joukkoliikenneyhteydet ja niistä tiedottaminen on nykyisin paremmalla tolalla. Lisäksi aloitevastauksen mukaan talvella 2020-2021 Teisko-Aitolahti-alueen joukkoliikenneyhteyksiä suunnitellaan uudelleen ja tässä yhteydessä tarkastellaan mahdollisuuksia järjestää Kintulammin joukkoliikenneyhteydet jatkossa kutsuliikenteellä, jolloin yhteydet joustaisivat käyttäjien tarpeen mukaan.